HKU-gebouwen zijn voorlopig gesloten, maar HKU X blijft online gewoon bereikbaar

Online programma HKU X

Dinsdag 2 juni 10:00 tot 11:30u
Workshop Artist Statement Schrijven.

Door Engelbert Fellinger. In 90 minuten werk je aan een tekst om jouw identiteit als maker te verwoorden. Dit levert voor jou een covertekst op die bruikbaar is voor onder meer portfolio, afstuderen, festivals, galeries, tentoonstellingen, eigen website, publicaties, pitches en competities. Een goed artist statement onderscheidt je van amateurs en vormt een belangrijk deel van jouw professionele identiteit.

Zoom-link

Donderdag 4 juni 10:00 tot 12:00u
Lezing door auteursrechtenorganisatie Pictoright.

Maak aanspraak op de collectieve vergoedingen waar jij als beeldmaker recht op hebt en stel al je vragen over auteursrecht. Door Rosa Posthoorn.

Zoom-link

Donderdag 11 juni 10:00 tot 12:00u
Workshop Artist Statement Schrijven.

In drie stappen werk je aan een uitnodigende en voor al je doelgroepen te begrijpen tekst van 250 woorden die inzicht geeft in je discipline, de eigenheid van jou als maker en de eigenheid van je werk. Door Christine Geense

Zoom-link

Donderdag 18 juni 10:00 tot 12:00u
Spreekuur met de advocaat.

Welke rechtsvorm kies je als je een eigen bedrijf opstart? Waar moet je op letten als je contracten aangaat? Stel al je vragen aan René Otto.

Zoom-link

Donderdag 25 juni 10:00 tot 12:00u
Individueel spreekuur na opdracht: Hoe kom ik in de krant?

Over hoe jij media-aandacht krijgt voor je product of dienst. Door Jette Pellemans. Bekijk Jettes video’s onderaan deze pagina, maak de opdracht en mail deze -voor 20 juni- naar hkux@hku.nl.

Donderdag 2 juli 10:00 tot 11:00u
Introductie over HKU X.

Bij HKU X werk je aan je volgende stappen als creatief professional. Als deelnemer werk je verder aan je afstudeerproject of onderneming doormiddel van workshops en coaching. Wil jij wellicht deel uitmaken van onze HKU X-community? Ben jij benieuwd wat HKU X voor jou kan betekenen? Check in!

Zoom-link

Donderdag 2 juli 11:30 tot 13:00u
Workshop Hoe vraag je een subsidie of fonds aan?

In deze workshop verkennen we samen de mogelijkheden, geven wij je een kijkje in het subsidie/fondsen landschap en bespreken we de do’s and don’t. Schrijf je zelf momenteel aan een aanvraag? Laten we er samen naar kijken.

Zoom-link

Online lunch

De komende tijd gaan de lunches en andere ontmoetingen in HKU X niet door. Ontzettend balen, want veel HKU-alumni en -studenten hebben juist nu veel vragen over opdrachtgevers die afzeggen of projecten die niet door kunnen gaan.

Gelukkig is er een alternatief: iedere vrijdag organiseren wij tussen 12:00 en 13:00u een online lunch. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

Zoom-link 29 Mei
(actief om 12:00 uur).

Hulplijn HKU X

Heb je een vraag over een offerte, subsidie of wil je sparren over de kansen en risico’s van je project in tijden van Corona? Stuur een mailtje naar hkux@hku.nl en we helpen je per mail, app, telefoon of Zoom.

Tegemoetkoming ZZP-ers

Hopelijk zijn jullie allemaal gezond en treft deze Corona-situatie jullie niet te hard.Wellicht hebben jullie in het nieuws gehoord dat de Nederlandse overheid 90 miljard Euro vrijmaakt om het bedrijfsleven te ondersteunen en door deze crisis heen te krijgen. Hier vallen jullie uiteraard in de meeste gevallen ook onder!

Lees verder

Workshop: hoe kom ik in de krant?

Jette Pellemans deelt in 5 video’s haar advies over hoe je met je project in de krant komt. Op 25 juni geeft ze individuele feedback op jouw tekst, om hieraan deel te nemen mail je naar hkux@hku.nl.

1. Introductie

2. Van idee tot artikel

3. Een goede pitch

4. Wat kun jíj doen?

5. Huiswerk-opdracht